~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Misteriozni stoperi

Iskreno, ovo mi je najzanimljvije od svih priča o duhovima. Evo par (kažu) istinitih priča o tome pa ćemo poslije razraditi temu:

Mladi čovjek se vozio autocestom jedne noći, te je uz cestu ugledao mladu djevojku kako stoji usred kiše. Stao je i ponudio joj prijevoz, a vidjevši kako dršće od hladnoće i svoju jaketu. Nakon 20ak minuta dovezao ju je pred kuću. Bila je to velika stara kuća te ju je mladić upitao je li to zaista njena kuća. Potvrdno je odgovorila, zahvalila za vožnju, nasmiješila se i izašla. Dok se vraćao sjetio se kako mu je jaketa ostala kod te djevojke, te se sljedeće jutro vratio kako bi ju uzeo. Pokucao je na vrata očekujući da će mu ta ista mlada djevojka otvoriti, no umjesto nje vrata je otvorila starija žena začuđena strancem koji joj stoji na pragu. Kada ju je upitao za djevojku, žena se vidljivo rastužila te je pozvala mladića u kuću. Dok je žena tražila nešto da ponudi stranca, on je razgledao po kući. Na kaminu je ugledao uokvirenu sliku djevojke koju je prošle noći povezao, te je upitao ženu za nju. Rekla mu je kako je to njena kćer koja je na prethodni dan prije 10 godina poginula. Naposljetku ga je odvela do kćerina groba gdje se na nadgrobnom spomeniku nalazila njegova jaketa, još uvijek mokra. izvor

Dr. Eckersall je vozeći jedne večeri od svog golf kluba prema kući na cesti naišao na djevojku obučenu u svečanu odjeću. Stao je i ponudio joj prijevoz, a kako su prednje sjedalo zauzimale njegove golf palice djevojka je sjela na stražnje sjedalo i rekla mu kamo je treba odvesti. Kada je stigao tamo, okrenuo se da je pozdravi - no ona je nestala, kao da se nikad nije niti nalazila u njegovom autu. Znatiželjni Eckersall pozvonio je na vrata. Otvorio mu je stariji čovjek koji je na njegov opis odgovorio kako se radi o njegovoj kćerki... poginuloj u automobilskoj nesreći prije dvije godine. izvor

Najpoznatija svima je priča o Karabaji, većina zna o kome pričam. A za ostatak evo priče:

Jedan čovjek vozio je cestom kod Trebevića, pokvario mu se motor od auta. Da bi stvar bila bolja padala je kiša i bila je magla. Čovjek je izašao iz auta i vidio čovjeka u kožnoj jakni kako mu prilazi. Osoba je samo pružila ruku i kratko rekla ''Karabaja'', čovjek je ostao u čudu. Karabaja mu je pomogao popraviti motor. Čovjek mu je za zahvalu htio platiti piće ili ga barem odvesti kamo treba ići. No Karabaja mu je rekao neka ide u Harley Bar i pozdravi bajkere od njega. Čovjek tako i napravi.
Došao je u Harley bar i rekao ''Sve vas pozdravlja Karabaja'', svi su ga pogledali čudno, a jedan stariji rocker mu je rekao da je Karabaja odavno mrtav,da ga je zaustavio stoper, izbo ga nožem i ukrao mu motor.


Još je poznata i priča sa Teresom Fidalgo

Teresa Fidalgo je djevojka iz Portugala koja je umrla 1983. godine u automobilskoj nesreći...
Postoji priča o troje ljudi, koji su se vozili autom i doživljavaju saobraćajku. Nisu udarili u ništa, samo su se isprevrtali bez nekog razumnog objašnjenja. U toj nesreći su tamnošnje policijske vlasti pronašle kameru koja je snimala. Pogledali su snimak koji je trajao nekih 15tak minuta, i u kojem se vidi što se ustvari desilo te večeri. Priča se da su ljudi koji su je pogledali bili toliko preplašeni da su je uništili istog trena...

( neki kažu da je film onaj isti koji je snimljen one noći, dok neki kažu da je snimljen dvije godine kasnije, ali ako su ga uništili oni koji su ga gledali valjda je logično je je snimljen kasnije)

Klikni da pogledaš video Teresa Fidalgo




Navodno su ovo slike Terese, a jesu li čini se nikada nećemo znati :)


Znači, logično zaključujemo da su stoperi umrli stopirajući ili u nekoj automobilskoj nesreći. Oni zaustavljaju aute i mole vlasnike (obično muškarce) da ih povezu u smjeru u kojemu oni idu. Zna se dogoditi da vlasnik automobila odvede stopera do njegove kuće te se sjeti da je zaboravio predmet, pa shvati da je ta osoba mrtva godinama. Može se dogoditi da stoper jednostavno ''ispari'' sa zadnjeg sjedišta, dok stoper može pokrenuti i ozbiljnu nesreću tipa ulijetanje u jarak, zabijanje u kameni, ili može potaknuti istu nesreću koja se njemu dogodila.

Ako vas što zanima u vezi bilo čega, ostavite pitanje u komentar
Do sljedećeg posta :D

~Komentari ( 5 ) - ~Print - ~#~

Kostur designa by: Nlo,