~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Duhovi

Postoje mnoge teorije kako postoje, ali i ne postoje duhovi. Teorija koja govori da postoje dijeli duhove na DOBRE i LOŠE. Mnogi ljudi loše duhove nazivaju demonima, no to nije stvarno točno(više o tome u sljedećim postovima).

Smatra se da je dobri duh za života bio dobar te da je umro prirodnom smrću(odnosno starosti) ili od neke bolesti. Rijetko koji dobri duh je zapravo ubijen, jer da je ubijen u njemu bi se javljala želja za osvetom te bi automatski postao zao. Dobri duhovi u prizivanju često odgovaraju na postavljena pitanja istinito i za sobom ne ostavljaju tragove. Oni će rijetko uznemiravati onoga tko ih je prizvao eventualno ako se netko od prizivača našalio s duhom na način koji se duhu nije posebno svidio. U tom slučaju duh bi mogao prizivača par noći pomalo uznemiravati, no neće mu napraviti ništa posebno nažao.

Duhovi koji su zli su totalna suprotnost dobrim duhovima. Oni su umrli nasilnom i bolnom smrću i žude za osvetom. Oni žele uvesti kaos i pronaći mir u tome da drugima donose loše. Ukoliko se prizove zao duh on bi na prizivača mogao ostaviti trajne psihičke posljedice tipa: učestale noćne more, halucinacije i priviđanja, te bi čak mogao navesti osobu da ozlijedi sama sebe.

Uzevši u obzir mnoga tumačenja duhova i gdje su oni zapravo možemo ih podijeliti na duhove koji su našli svoj mir i koji ga još nisu pronašli.

Duhovi koji su našli svoj mir nalaze se na posebnom mjestu i ne rade ljudima ništa nažao, dok duhovi koji nisu našli svoj mir lutaju po svijetu u potrazi za mirom koji obično dolazi kao osveta ili pokazivanje ljudima što im se zapravo dogodilo.

Dobri duhovi javljaju se kako bi nas upozorili na moguću opasnost, pomogli nam u našim nastojanjima i djelovanjima, dok loši često za cilj imaju destruktivne akcije koje pojedince čine neugodnima, svadljivima, depresivnim ili ekscesnima


Brown Lady of Raynham Hall

Paranormal Activity najbolje prikazuje duhove u tom smislu, toplo preporučam film :D

~Komentari ( 6 ) - ~Print - ~#~

Kostur designa by: Nlo,